Laatste nieuws

EPC en EPB van wooncontainers getest door Thomas Lenaerts

Mogen we je voorstellen aan Thomas Lenaerts, zaakvoerder van TL Consult. Hij staat in voor de EPC- en EPB-verslaggeving van alle containerwoningen van Addhome. Niet alleen vertelt hij wat hij precies doet, hij maakt je ook wegwijs in de betekenis van die abstracte begrippen. Lees zeker verder.

Meer weten over onze unieke The Addhome way?

Al gehoord van The Addhome way? De missie, waarden en visie van Addhome draaien in het kort om drie belangrijke basiswaarden. Groei bij de klant en bij het personeel, flexibiliteit en een gedrevenheid om te winnen en de beste te zijn.

Lees verder en je verneemt er alles over. Voel je je na het lezen aangesproken door onze unieke aanpak? Laat dan van je horen en solliciteer!

Hoe we jouw containerwoning beschermen tegen wind, vocht en corrosie

Je hebt wellicht al eens de volgende boutade gehoord: “Vocht is de grootste vijand van je woning” en daar zit wel wat waarheid in. Jouw containerwoning beschermen tegen weer en wind, vocht en corrosie, dat is iets waar Addhome dag in dag uit zijn uiterste best voor doet.

We hebben er trouwens onze eigen innovatieve methoden voor. Lees maar even mee.

Waarom deze 6 supercollega’s bij Addhome solliciteerden

Werken voor een bedrijf als Addhome dat hippe en trendy wooncontainers aanbiedt trekt gelukkig veel en meteen ook de juiste mensen aan. We stelden zes van onze uitmuntende collega’s de volgende vraag: waarom heb je gesolliciteerd bij ons bedrijf? Hieronder vind je hun antwoorden.

Veel leesplezier! Waarschuwing vooraf: lezen kan leiden tot een niet te stillen drang om ook te solliciteren.

Waarom een zorgunit kopen een zéér goed idee is

Ben je op zoek naar een ideale oplossing voor ouder wordende familieleden die steeds meer zorg nodig hebben? Maar die het (nog) niet zien zitten om naar een woonzorgcentrum (WZC) te verhuizen? Een zorgunit kopen kan een oplossing zijn. Je weet wel, zo’n mooie zorgunit in de tuin die je de mogelijkheid biedt je geliefden van dichtbij in het oog te houden, terwijl ze toch de nodige privacy genieten.

Waarom een zorgunit kopen? Wat dacht je van de volgende doorslaggevende redenen?

Een zorgunit in de tuin is niet alleen een zeer comfortabele, instapklare woning, gebouwd met kwalitatieve materialen. Hij wordt ook snel geplaatst en dan nog in je vertrouwde omgeving.

En wat is het resultaat? De zorgunit geeft gemoedsrust aan zijn bewoners én aan de mensen eromheen. De geruststelling dat er altijd iemand in de buurt is mocht dat nodig zijn, krijg je er volledig gratis bij.

Zeger Labeeuw uit Hooglede vertelt je graag het verhaal van zijn ouders, Norbert en Julie, respectievelijk 84 en 82 jaar oud. Zij hebben de keuze gemaakt een mantelzorgwoning of zorgunit te kopen en die in de tuin van hun zoon neer te zetten.

Thermografisch onderzoek woning legt weinig koudebruggen bloot

Addhome is producent van containerwoningen. Omdat we in België pionier zijn op dit gebied doen we veel eigen onderzoek naar ons product. We beschikken zelfs over een R&D-afdeling die zich zoals de naam zegt buigt over Onderzoek en Ontwikkeling. Onlangs gaven we het bedrijf Teptec de opdracht voor een thermografisch onderzoek, meer bepaald een van onze containerwoningen in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

Kort: wat is thermografie?

Thermografie is een techniek die de oppervlaktetemperatuur van een gebouw in beelden weergeeft. Warmte en koude tonen zich via kleurgradaties en zo kan je makkelijk nagaan of er sprake is van gebrekkige isolatie. Een onderzoek thermografie woning wordt vaak een isolatie onderzoek genoemd.

De resultaten van ons thermografisch onderzoek delen we hieronder graag met jou.

Zo haalt Addhome vlot de EPB-normen voor containerwoningen

Droom je ervan een eigen huis te bezitten? Een droomhuis dat zich onderscheidt van de traditionele exemplaren en je toch alle hedendaags comfort bezorgt? Dan is containerbouw zeker en vast iets voor jou. Mooi, opvallend en beantwoordend aan alle EPB-normen voor containerwoningen.

In dit artikel gaan we na wat EPB-normen zijn en waarom ze de belangrijke basis zijn bij de bouw van woningen. Ook beschrijven we kort enkele van de technieken die Addhome gebruikt om de EPB-normen voor containerwoningen te halen.

Nu al de conclusie van het verhaal: ga voor een nieuwbouw die aan alle huidige EPB-normen beantwoordt. Want energie wordt enkel duurder. Een een oud huis bijft een oud huis, ook na renovatie.

Addhome en Vives: twee toekomstgerichte partners

Groot nieuws! Addhome is een partnerschap met Vives in Kortrijk aangegaan, meer bepaald met de richting Zorgtechnologie.

Deze professionele bacheloropleiding bekijkt hoe de zorg in de toekomst beter kan worden aangepakt. De studenten en lectoren bedenken en ontwikkelen technologische oplossingen om de levenskwaliteit van zorgverleners en zorgvragers te verbeteren.

Toen de studenten onze zorgunits leerden kennen, kregen die meteen al hun onverdeelde aandacht. En dat wil wat zeggen! 🙂

Terugblik 2022, een uitdagend groei-jaar voor Addhome

Het jaar loopt ten einde. Hoog tijd dus voor een terugblik 2022.

Onze hoofdboodschap zetten we meteen in de eerste alinea, zo nemen ook de snelle lezers die mee. Hier komt hij aan: “2022 was een moeilijk maar belangrijk jaar voor Addhome, een echt transitiejaar in ons groeiproces.” We worden inderdaad steeds groter, en net daarom blijft onze zoektocht naar goede werknemers enorm belangrijk.

Meer uitleg? Rep je naar de volgende tekstblokken.