Terug
news
Hoe we jouw containerwoning beschermen tegen wind, vocht en corrosie

Je hebt wellicht al eens de volgende boutade gehoord: “Vocht is de grootste vijand van je woning” en daar zit wel wat waarheid in. Jouw containerwoning beschermen tegen weer en wind, vocht en corrosie, dat is iets waar Addhome dag in dag uit zijn uiterste best voor doet.

We hebben er trouwens onze eigen innovatieve methoden voor. Lees maar even mee.

Jouw containerwoning beschermen tegen corrosie

Wil je weten hoe we jouw containerwoning beschermen tegen corrosie? Dat probleem pakken we meteen aan bij de basis.

De structuur van onze containerunits bestaat inderdaad uit steenhard cortenstaal. Dat is een van de meest duurzame, sterke en tegelijk veerkrachtige staalsoorten die er bestaan.

Uiteraard is het staal ook ISO-gecertificeerd. Dat betekent dat het volgens internationale kwaliteitsstandaarden wordt geproduceerd en geïnspecteerd.

Cortenstaal, ook wel aangeduid als verweringsstaal, is een echte spelbreker in de bouwindustrie. Het staal heeft een dichte, nagenoeg ondoordringbare oxidehuid. Die huid functioneert als een krachtig schild waardoor zuurstof de onderliggende lagen niet kan bereiken. En dat vertraagt het natuurlijke oxidatie- of roestproces. Op die manier ontstaat een duurzame structuur die de tand des tijds doorstaat. Zelfs als het staal door en door verroest is, blijft het sterk en bruikbaar.

Maar we zorgen er uiteraard voor dat het cortenstaal geen kans krijgt om te roesten.

Het staal is immers beschermt door een extra epoxy primer (zink). Anderzijds spuiten we het staal nog met meerdere lagen twee componenten verf die bestand zijn tegen alle mogelijke vormen van corrosie. Het resultaat is een mooie zwartkleurige en 100% roestvrije container.

 

Levensduur van minstens 60 jaar, zelfs meer

De basis van onze containerunits en containerwoningen is dus zeer duurzaam. Maar we gaan nog veel verder dan dat.

Addhome wil zijn product continu verbeteren en investeert daarom voortdurend in innovatief, structureel en bouwtechnisch onderzoek. Zo doet onze eigen R&D-afdeling thermografisch onderzoek naar koudebruggen in de containerwoningen. Vervolgens gaan we aan de slag met de verbeterpunten die tijdens de analyse opduiken. Perfectie is ons doel.

Samen met ons uitgebreid netwerk van technische partners, onderzoeksinstellingen en expertisebureaus streven we altijd de hoogste normering, kwaliteit en betrouwbaarheid na.

Jouw containerwoning beschermen tegen vocht

Jouw containerwoning beschermen we uiteraard ook tegen vocht, zoals je weet de “aartsvijand” van elke huiseigenaar.

Ons deskundig team bouwt een volledige bouwschil compleet met superieure isolatie die 24/7 bescherming biedt tegen de ongewenste effecten van vocht. Je containerwoning wordt een veilige haven waar je kan ontspannen en genieten van het leven zonder angst voor ongewenste vochtigheid of waterschade.

Verder doen we vaak een Blower Doors test: via een uitgebreid en geavanceerd technologisch onderzoek sporen we eventuele gaten of scheuren in de constructie op die kunnen leiden tot lucht-, warmte- of vochtlekkage.

Het verloop van deze test in het kort? De voordeur wordt afgesloten met een plastic scherm. Vervolgens duwt men een ventilator lucht in de binnenruimte. Door de druk die op die manier in de binnenruimte ontstaat, zien we waar er eventuele lekken zitten.

Dit filmpje op YouTube toont je hoe de Blower Doors Test werkt.

Jouw containerwoning beschermen tegen wind

Onze stalen containers zijn gebouwd om de zwaarste winden te weerstaan, zelfs die van meerdere Beauforts. Met zo’n hoge windbestendigheid kan je erop vertrouwen dat je container stevig en veilig blijft onder alle omstandigheden. De sterkte van onze stalen constructie zorgt ervoor dat je spullen of producten beschermd zijn tegen de elementen en dat de wooncontainer zelf de zwaarste omstandigheden kan doorstaan.

Samen met onze ingenieurs doen we voortdurend studies naar windbelasting, zeker als we een woning zetten die verschillende verdiepingen telt. We willen er uiteraard zeker van zijn dat de woning bestand is tegen alle mogelijke windstoten.

We verwijzen hierbij graag naar ons Project Ferro, een modulair appartementsgebouw van vijf op elkaar gestapelde containers in Bredene aan zee, een plek waar er sowieso al meer wind is. Het plaatsen ervan is vanzelfsprekend voorafgegaan door een grondige windbelastingstudie.

Containerwoning van Addhome is 100% beschermd

We vervallen in herhaling, maar onze containers zijn zeer stevig, niet het minst door de stalen basisstructuur. Bovendien beschermen we jouw woning extra tegen wind, vocht en corrosie.

Als afsluiter willen we toch nog even wijzen op het contrast tussen hout en staal als bouwmateriaal. Terwijl staal bekend staat om zijn robuustheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid is hout een veel levendiger materiaal. Hout vraagt dan ook regelmatig aandacht en heel wat meer onderhoud.

Wat betreft interieur is het contrast veel minder groot. De interieurs van onze containerunits zijn warm, uitnodigend en werkelijk prachtig. Onze deskundige teams besteden veel zorg en aandacht aan het creëren van uitnodigende ruimtes die zowel mooi als gezellig zijn.

Meer info nodig over containerwoningen?

Neem contact op met Addhome. We helpen graag!

 

PS: Ook Maartens containerwoning in Roeselare is volledig volgens de EPB-normen gebouwd.