FAQ

Algemeen

Wat zijn de voordelen van containerbouw

Containerbouw is zeer populair om bepaalde redenen. De units worden in ideale fabrieksomstandigheden gebouwd. Hierdoor kan men een budgetvriendelijke én kwalitatieve oplossing bieden. Containerunits zijn gekend voor hun duurzaamheid en designvolle uitstraling. 

Heb ik een architect nodig of hebben jullie één?

Wij hebben enkele vaste partner architecten die bekwaam zijn met containerbouw. Indien gewenst kan u kiezen voor uw eigen architect die kan samenwerken met onze architecten. Het is uitermate belangrijk dat de architect ervaring heeft met containerbouw. 

Is het mogelijk om de unit(s) te verplaatsen.

Ja, de units zijn gebouwd om maximaal flexibel en mobiel te zijn. De robuuste stalen structuur is gemaakt om veelvuldig te verplaatsen zonder schade toe te brengen. Uiteraard zijn bepaalde modellen, zoals woningen, iets arbeidsintensiever om te verplaatsen dan kleinere modellen. 

Kan ik referentieadressen ontvangen ?

Ja, dat kan zeker. Contacteer de klantendienst voor een lijst per regio. 

Kan ik mijn model later uitbreiden met nieuwe units toe te voegen ?

Ja, dat kan. Het is uitermate belangrijk dat dit op voorhand opgenomen wordt bij de eerste ontwerp. Zo kan men bepaalde wanden en of openingen voorbereiden. 

Wat is de levensduur van containerunits ?

Containerunits en containerwoningen gaan volgens internationaal academisch onderzoek minstens 50 à 70 jaar mee. De units zijn robuust opgebouwd met duurzaam Cortenstaal. 

Is er een inrichting mogelijk?

Ja dit kan. Afhankelijk wat u wenst kunnen wij u doorverwijzen en begeleiden bij ons talloze partners. Contacteer klantendienst over de mogelijkheden.

Kan ik zelf mijn container samenstellen?

We voorzien reeds een goede basisuitrusting in de standaardmodellen. Indien u hiervan wenst af te wijken kan dit. Zo is maatwerk mogelijk. Neem contact op met klantendienst voor meer info over de mogelijkheden.

Kan ik er ook kasten bijkopen?

Ja, we hebben enkele partners die hier bij kunnen helpen. Contacteer de klantendienst over de mogelijkheden.

Bedrijf

Hoelang bestaat het bedrijf?

Het bedrijf is commercieel actief sinds mei 2019. De groep telt meerdere bedrijven met aparte productlijnen.

Hoeveel werknemers werken er?

Dit veranderd continu. Addhome group is sterk aan het groeien. Momenteel werken we met 27 werknemers aan uw project.

Kan ik bellen?

Ja natuurlijk. Wij helpen u graag verder. Contacteer de klantendienst op 056/94.31.13

Waar zit jullie bedrijf?

Waregem, België. Maak een afspraak met klantendienst op hello@add-home.be

Onderhoud

Hoe onderhoud ik best de gevels?

De stalen damwanden van de containers zijn duurzaam behandeld met anti-corrosieve verf. Indien er op termijn zich groenaanslag of vuil vormt op de buitenwanden, kan u deze eenvoudig verwijderen met een hogedrukreiniger of natte doek. Vermijd bijtende of zure producten of detergenten die de toplaag kunnen beschadigen of doen verkleuren. 

Is er onderhoud?

Een jaarlijks onderhoud van ventilatie en airco is sterk aangewezen. Contacteer de klantendienst voor meer info.

Technisch

Waar kan ik vijzen of boren in de muren? Waar zitten de kabels ?

Het merendeel van de leidingen liggen in het plafond en vloerpakket. Bij stopcontacten lopen de kabels loodrecht vanuit de vloer naar het stopcontact.  Raadpleeg enerzijds het productieplan of elektrisch schema voor de details van leidingen. Anderzijds kan u steeds de technische dienst contacteren indien u meer hulp nodig heeft.

Waar exact moet ik mijn wachtleidingen in de tuin voorzien?

Afhankelijk van het model en de uitvoering kan dit verschillen. Raadpleeg steeds het productieplan voor de exacte aanduiding van de energiebocht met de leidingen. Bij bijkomende vragen, aarzel niet om de technische dienst te contacteren. 

Hoe hoog is de standaard opstaphoogte van de containerunit(s)?

De standaard opstaphoogte bedraagt 32cm van het maaiveld. Let op dat in bepaalde gevallen het maaiveld kan aflopen of de unit deels kan ingegraven worden. Hierdoor kan deze hoogte verschillen.

Kan ik gordijnen plaatsen?

Ja. Dit is geen probleem. 

Wat is er mogelijk qua raamopstelling?

Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Van schuiframen, deuren, draai-kip en vaste ramen op verschillende groottes en kleuren.

Kan ik er internet in voorzien?

Ja dit kan. Voorzie standaard een UTP kabel. Indien uw hoofdnet bestaat uit monofase netwerk kan u zelf een WIFI Powerline plaatsen tot een maximale afstand van 30m (gemeten tot distributiepunt in woning). Indien het elektriciteitsnetwerk uit meerdere fases bestaat is het aangewezen om een UTP kabel te voorzien.

Werfvoorbereiding

Op welke bouwgrond kan deze gezet worden?

Containerbouw wordt als klassieke staalbouw aanzien bij de stedenbouw. Het is belangrijk om een bouwgrond te hebben waarvan de stedenbouwkundige voorschriften een moderne bouwstijl toelaten. Bouwen met plat dak is dus essentieel.

Moet de ondergrond recht zijn?

Neen. Indien u opteert voor schroefpaal funderingen kan het bouwvlak uitgenivelleerd worden.

Breken jullie ook mijn tuinhuis af?

Neen, we kunnen u wel verder helpen met partner bedrijven indien u dat wenst.

Wat moet ik zelf voorzien in de tuin?

Idealiter voorziet u een elektriciteitskabel van monofase 3G 10mm2. Indien u verkiest om sanitair in de containerunit(s) te plaatsen voorziet u een 20mm Alpex watertoevoer en 110mm PVC afvoer