Terug
news
Terugblik 2022, een uitdagend groei-jaar voor Addhome

Het jaar loopt ten einde. Hoog tijd dus voor een terugblik 2022.

Onze hoofdboodschap zetten we meteen in de eerste alinea, zo nemen ook de snelle lezers die mee. Hier komt hij aan: “2022 was een moeilijk maar belangrijk jaar voor Addhome, een echt transitiejaar in ons groeiproces.” We worden inderdaad steeds groter, en net daarom blijft onze zoektocht naar goede werknemers enorm belangrijk.

Meer uitleg? Rep je naar de volgende tekstblokken.

Terugblik 2022: 1. Exclusieve samenwerking met het Sloveense Adria

Addhome ging in 2022 een strategisch partnership aan met Adria. Dit Sloveense bedrijf staat bekend om zijn mooie en uitgebreide aanbod van tijdelijke huisvesting.

Vanaf dit jaar introduceren we – in samenwerking met Adria – 100% mobiele woonunits op de Belgische markt. Elk van de units is kwalitatief, energiezuinig, comfortabel, volledig instapklaar én modern ingericht met stijlvolle meubels.

De units zijn bovendien 100% mobiel want voorzien van een chassis met wielen en trekhaak. Verhuis je na een aantal jaar? Dan neem je je woning toch gewoon mee!

We hebben er maar één woord voor, of eerder twee: dit noemen we een ‘zorgeloze all-inoplossing’. We zijn blij deze oplossingen samen met Adria te kunnen aanbieden.

Terugblik 2022: 2. Verkoop van Ferro-appartementen in Bredene

Met ons Ferro-project – een modulair bouwproject op een toplocatie aan de kust in Bredene – hebben we echt de stap gezet van klein naar groot.

Ferro is de naam voor vijf prachtige, moderne en lichtrijke appartementen die we op een unieke manier hebben gebouwd met modulaire staalbouw. Ze zijn duurzaam, sterk en conform aan alle nieuwbouweisen.  En bovendien zeer comfortabel.

Ook op deze realisatie zijn we bijzonder trots.

Terugblik 2022: 3. HR en personeelsbezetting

2022 was een behoorlijk pittig jaar op het vlak van HR. Vlak na het kerst- en bouwverlof vielen ons productieverantwoordelijke en technisch tekenaar – twee heel belangrijke functies – uit voor een langere tijd. Het bleek een enorme opdracht om voor hen de juiste vervangers te vinden. Zulke profielen lopen immers niet bij bosjes rond.

Gelukkig zijn we erin geslaagd twee goede en uiterste ervaren mensen aan te trekken.

De hele zoektocht heeft ons doen inzien dat we aan het evolueren zijn op het vlak van personeel. Bij de start van Addhome zochten we vooral mensen met een goede basiskennis. Nu zoeken we echte ‘gevorderden’ die ervoor zorgen dat we blijven groeien.

–> Voel je je geroepen om deel uit te maken van een dynamische bende die graag doet wat ze doet? Solliciteer dan nu meteen via mail!

We zijn altijd op zoek naar verschillende profielen: bezoek onze vacatures helemaal onderaan op de pagina.

 

 

Terugblik 2022: 4. Opschalen van de productie

In 2021 kregen we zoveel orders binnen dat we in 2022 de productie moesten opschalen. We hebben een nieuwe productiesite geopend in regio Kortrijk en partners gezocht om dat meervolume aan te kunnen. En ook daar zijn we goed in geslaagd.

We staan ook meer in voor projecten waar niet om één containerwoning wordt gevraagd, maar waar verschillende containers samen één groot project uitmaken.

Onze projecten worden inderdaad steeds groter, ook op het vlak van oppervlaktes. Vroeger plaatsten we één container en nu plaatsen we zelfs appartementen. Denk aan het Ferro-project dat we daarnet hebben besproken.

Onze architect Coconne kan daarvan meespreken, ook onze technische partner Kaayman, en onze partner Cozy Home die ons allround technische ondersteuning biedt.

Na onze terugblik 2022, een vooruitblik naar 2023

2023 wordt zonder twijfel een even uitdagend jaar als 2022. Er zijn de duurder wordende energieprijzen die de productiekosten doen stijgen, en er is de torenhoge inflatie die inbeukt op de markt. Zoals je weet gaan volgend jaar de lonen met 11% naar omhoog.

Loon primeert echter niet altijd, ook de work-life-balance blijft belangrijk. En daar investeren we veel en flexibel in. We proberen onze werknemers tevreden te houden door hen allerlei extra leuke en niet altijd materiële zaken aan te bieden. We zouden eigenlijk eens moeten tellen hoeveel schouderklopjes en complimenten we dagelijks uitdelen! Dat doen we trouwens graag.

Verder organiseren we vaak leuke evenementen, we doen uitstapjes, spelen samen padel, eten en barbecueën samen, gaan mountainbiken, quizzen of verbroederen bij een Saint-Patricks drink. De sfeer in het team zit goed, en dat willen we zo houden.

 

Wat deze terugblik 2022 duidelijk maakt? Dat 2023 een heel spannend en leuk jaar wordt.

 

Het wordt sowieso een jaar waarin we op alle vlakken de koe bij de horens zullen nemen, maar daarmee zijn we wellicht niet de enige. “Deure doen” zoals we zo mooi in het West-Vlaams zeggen.

Ons grote voordeel? Ons aanbod van containerwoningen bevindt zich niet in het luxesegment. We bieden oplossingen aan – denk aan onze kangoeroewoningen – die vrij goedkoop, duurzaam en flexibel zijn. Mensen zoeken alternatieven voor de dure grond en dure woningen, en in die zoektocht komen wij positief naar boven. Voor onze containerwoningen heb je immers niet zoveel oppervlakte nodig.

Kleiner gaan wonen wordt meer en meer nodig. Jonge mensen die een eigen woning willen kunnen als tussenoplossing een containerwoning plaatsen in de tuin van ouders of familie.

We zien de toekomst daarom hoopvol tegemoet. En op deze manier sluiten we onze terugblik 2022 even positief af.