Terug
news
Maak kennis met Kaayman, technisch partner van Addhome

Zoals je weet realiseert Addhome stalen containers die je kan gebruiken als woning, kantoor en zelfs als zwembad. Maar soms botsen we daarbij op mechanische en technische uitdagingen die we niet zelf kunnen oplossen. Gelukkig kunnen we voor elk mechanisch probleem een beroep doen op Kaayman engineering, onze vaste technische partner. We praten met Bart Yzewijn, het meer dan deskundige aanspreekpunt van Kaayman.

Kaayman engineering in het kort

“Kaayman is een hightech bedrijf dat aan mechanische engineering doet. Ik leg dat even heel kort en bevattelijk uit. Ons bedrijf lost de technische problemen van de klanten op. Die problemen kunnen heel uiteenlopend zijn, gaande van machines over producten tot assemblagelijnen in staalstructuren…”

“Het team van Kaayman telt een man of twaalf, stuk voor stuk mensen met een hoogstaand technisch profiel. We spreken dan van ingenieurs of gelijkgesteld door ervaring.”

Hoe is Kaayman in contact gekomen met Addhome?

“Addhome kwam bij ons terecht omdat ze een aantal technische uitdagingen hadden die ze niet zelf konden oplossen. In dit concrete geval had de architect van een wooncontainer een aantal configuraties bedacht, waaronder het wegnemen van bepaalde stukken. Maar door het verwijderen van die stukken ontstond het risico dat de container een deel van zijn stabiliteit en sterkte zou verliezen. Dat kon natuurlijk niet.”

“Om uit te vissen hoe ze dat probleem konden oplossen, nam de architect een studiebureau in de arm. Maar hun oplossing bleek ontzettend moeilijk uitvoerbaar. Toen moest Addhome op zoek naar nog een andere partij.”

“Basiel klopte vervolgens bij ons aan met de urgente vraag: “Kunnen jullie ons helpen?” Dat konden we en dat was meteen ook het begin van een mooie samenwerking. Nu buig ik me elke week wel over iets dat met Addhome te maken heeft.”

Wat doet Kaayman precies voor Addhome?

“Al onze medewerkers zijn ervaren, sterk technisch en ook sterk in het bedenken van oplossingen. We denken graag mee met Addhome en de architecten van Coconne zodra er zich een probleem stelt.”

“Vaak starten we met de input van de architect. Vervolgens bekijken we wat er moet gebeuren en wat er allemaal technisch haalbaar is. Daarbij houden we altijd het productieproces van container-units in het achterhoofd. We koppelen onze bevindingen dan terug aan de architect, en die gaat dan alles implementeren.”

“Samenwerken met Addhome is altijd heel uitdagend. Telkens opnieuw maken we een leerproces door en ook de architect plukt de vruchten van wat wij uitvissen. Hoe vaker het bedrijf bij ons aanklopt en hoe vaker we oplossingen vinden, hoe beter alles wordt. En hoe meer de architect in de toekomst rekening kan houden met onze oplossingen.”

Samenwerking buiten de comfortzone

Kaayman werkt eigenlijk altijd in de zware metaalindustrie en voor ons is het leuk om even buiten onze comfortzone te gaan. Dat gebeurt als we werken voor Addhome. Net hetzelfde merken we trouwens bij de architecten van Coconne, en zelfs bij de mannen van Cozy Homes die zich buigen over de afwerking van het interieur van een container. Ook voor hen bevindt staalbouw zich net iets buiten hun comfortzone. En toch lukt altijd alles!”

“Voor ons neigt werken voor Addhome naar woningbouw, en dat levert een leuke en gevarieerde overlap op van competenties.”

“Wie zei er ook alweer “Een beetje variatie doet eten”?

“Met de wooncontainers van Addhome werkt Kaayman trouwens mee aan een fantastisch product. Dat mooie project tot stand zien komen is een leuke meerwaarde en altijd een toffe ervaring.”

Toekomstplannen van Kaayman

“We gaan bewust voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Kaayman wil niet de grootste worden, wel de beste. We overgieten al onze communicatie met een vleugje humor en ook dat opent deuren.”

“We zijn ook eerlijk in wat we doen. Krijgen we een opdracht die we niet zelf tot een goed einde kunnen brengen, dan zoeken we naar een partner die ons kan bijstaan. Dan zoeken we naar oplossingen en competenties buiten onze firma. Want het eindresultaat moet perfect zijn. Dat is het enige wat telt en dat vormt ook de basis van onze goede samenwerking met Addhome.”

“Laten we klinken op nog vele jaren samen: Kaayman en Addhome”