Terug
news
Container om thuis te werken? Of een zorgwoning in de tuin? Waregems bedrijf ziet aanvragen met 40 procent stijgen

Het zijn drukke tijden voor Add Home, een fabrikant van wooncontainers uit Waregem. Het aantal aanvragen steeg bijna met de helft, de omzet ging met meer dan 20 procent omhoog. “Veel mensen zijn op zoek naar oplossingen om efficiënt aan thuiswerk te doen. Of ze willen een zorgunit in de tuin plaatsen, zodat (groot)ouders niet naar een rusthuis moeten”, klinkt het.

Container om thuis te werken?

Het zijn drukke tijden voor Add Home, een fabrikant van wooncontainers uit Waregem. Het aantal aanvragen steeg bijna met de helft, de omzet ging met meer dan 20 procent omhoog. “Veel mensen zijn op zoek naar oplossingen om efficiënt aan thuiswerk te doen. Of ze willen een zorgunit in de tuin plaatsen, zodat (groot)ouders niet naar een rusthuis moeten”, klinkt het.

Samen met mede-zaakvoerder Gert-Jan stampte Basiel Van Cauwenberge (30) een dik jaar geleden Add Home uit de grond. Het bedrijfje heeft zeven mensen in dienst en focust zich op de productie van containerunits of -woningen. “We vertrekken altijd vanuit een zeecontainer. Die zijn stevig, duurzaam en flexibel. Vooral dat laatste is belangrijk, want je kan verschillende containers naast of achter elkaar zetten”, vertelt Basiel. “De mogelijkheden zijn eigenlijk echt eindeloos. Een keuken, een badkamer, draadloos internet, airco, … We kunnen alles voorzien in zo’n container”, gaat hij verder.

Kangoeroewoning

Een zorgwoning in de tuin?

De laatste weken merkt Add Home een verhoogde vraag naar de woonunits. “Sommige mensen hebben moeite om in huis te werken, met de kinderen in de buurt. Daarom kan een aparte werkruimte in de tuin een oplossing bieden”, zegt Basiel. “Aan de andere kant zie je ook dat de schrijnende toestanden in rusthuizen een belletje doen rinkelen. Mensen zoeken manieren om hun (groot)ouders dicht bij zich te houden. Je kan eigenlijk simpelweg een kangoeroewoning in de tuin plaatsen.” Volgens Add Home zijn de containerunits in veel gevallen vrijgesteld van een bouwvergunning, omdat het om een kleine bijbouw gaat.

16.000 euro

Maar wie hoopt om snel nog een thuiswerkcontainer in de tuin neer te poten, moet Van Cauwenberge helaas teleurstellen. “Het duurt sowieso al twee maanden vooraleer de unit bij de klant raakt. Nu de vraag een stuk hoger ligt, zullen de wachttijden een stukje hoger liggen. Maar deze bouwmethode blijft natuurlijk een pak sneller dan de andere”, benadrukt de zaakvoerder. Om het kleinste model van 15 vierkante meter in de tuin te zetten, tel je minstens 15.999 euro neer. Een zorgwoning met keuken en badkamer kost al gauw het dubbele.

Bron : hln.be

 

PS: Over ons aanbod tuinkantoren worden zelfs spontane blogs geschreven.  

Ook interessant

Waarom Addhome werkgever van het jaar zal worden

Waarom Addhome werkgever van het jaar zal worden? Omdat we van plan zijn ons motto We hire for ADDitude & train for skills aan elke werkzoekende in België kenbaar te maken. En dat is nodig, want we zijn op zoek naar mensen die echt bij ons passen. Die zich thuis voelen in ons enthousiast, dynamisch en goedlachs team.

Ben je een voorstander van Work hard, play hard? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Bij Addhome:

  • kom je terecht in een horizontale structuur,
  • doe je interessant werk in een groeiende sector,
  • en mag je er zeker van zijn dat we veel aandacht besteden aan jouw persoonlijke en professionele groei.
Maak kennis met Kaayman, technisch partner van Addhome

Zoals je weet realiseert Addhome stalen containers die je kan gebruiken als woning, kantoor en zelfs als zwembad. Maar soms botsen we daarbij op mechanische en technische uitdagingen die we niet zelf kunnen oplossen. Gelukkig kunnen we voor elk mechanisch probleem een beroep doen op Kaayman engineering, onze vaste technische partner. We praten met Bart Yzewijn, het meer dan deskundige aanspreekpunt van Kaayman.

Addhome en Vives: twee toekomstgerichte partners

Groot nieuws! Addhome is een partnerschap met Vives in Kortrijk aangegaan, meer bepaald met de richting Zorgtechnologie.

Deze professionele bacheloropleiding bekijkt hoe de zorg in de toekomst beter kan worden aangepakt. De studenten en lectoren bedenken en ontwikkelen technologische oplossingen om de levenskwaliteit van zorgverleners en zorgvragers te verbeteren.

Toen de studenten onze zorgunits leerden kennen, kregen die meteen al hun onverdeelde aandacht. En dat wil wat zeggen! 🙂