Terug
news
6 redenen waarom de markt van containerwoningen groeit

De wereldwijde markt van containerwoningen zal tegen 2025 naar verwachting 73.070 miljoen dollar bedragen. Omgerekend komt dat neer op 65.000 miljoen euro. Wat een immens bedrag!

De containermarkt blijft maar groeien. In vergelijking met 2018 is de markt zomaar eventjes 6,5% groter geworden.

Containerwoningen zijn woningen die zijn gebouwd met behulp van zeecontainers. Die containers worden gebruikt om goederen te vervoeren op treinen, vrachtwagens en schepen. Om een containerwoning te bouwen kun je kiezen tussen het gebruik van nieuwe, ongebruikte containers of oude, afgedankte containers.

Welke optie je ook kiest, in beide gevallen kunnen onze architecten er alle kanten mee uit. Met behulp van deze reusachtige stalen blokken slagen ze erin robuuste huizen te bouwen in verschillende vormen en maten.

Van het volgende mag je zeker zijn. Telkens opnieuw leveren ze betaalbare woningen af van hoge kwaliteit die zowel duurzaam als milieuvriendelijk zijn. Vaak worden de containerwoningen immers gemaakt van gebruikte containers, waardoor er heel wat metaal wordt uitgespaard.

Waarom groeit de markt van containerwoningen?

De vraag naar containerhuizen groeit en daar zijn heel wat redenen voor te vinden. Wij van Addhome sommen ze graag even voor je op.

 

1. Lagere bouwkosten

Wereldwijd worden er niet minder dan 14 miljoen containers niet meer gebruikt. Die komen tegen een lage kostprijs op de markt.

2. Korte bouwtijd

Containerhuizen kunnen in vergelijking met gewone woningen in korte tijd worden gebouwd. Ook daarom vergen ze minder bouwkosten.

3. Gemakkelijk te installeren en te verplaatsen

Addhome maakt zijn containers in de fabriek en installeert ze vervolgens op de gewenste locatie. Soms kunnen ze zelfs direct ter plaatse worden gebouwd, afhankelijk van de behoefte.

4. Subsidies voor groene bouw doen markt van containerwoningen boomen

Groen bouwen zit in de lift en wordt in toenemende mate ondersteund door de overheid. In de bouw is er immers een verhoogde vraag naar het efficiënt gebruik van energie en hulpbronnen. Woningen die worden gebouwd met behulp van oude containers zijn daar het antwoord op.

5. Goede isolatie

De goede isolatie van de containerwoningen maakt ze meer dan geschikt voor gebruik in koude regio’s. De HVAC – heating, ventilation en airconditioning – is trouwens perfect.

6. Steeds minder beschikbare bouwruimte

De bevolkingsgroei en de verstedelijking in grote en ontwikkelde gebieden doen de behoefte aan nieuwbouw toenemen. De beschikbare ruimte wordt echter steeds beperkter. En dat doet de vraag stijgen naar compacte en verplaatsbare woningen. Ook hier passen containerwoningen mooi in het plaatje.

Nog meer goede redenen om te kiezen voor een containerwoning?

De markt van containerwoningen zal volgens ons blijven groeien

De toenemende aandacht voor betaalbare woonstructuren zoals tiny houses, duplex/bungalows en meerlaagse gebouwen/appartementen zal lucratieve groeikansen blijven bieden op de markt van containerwoningen. Daar zijn we bij Addhome 100% van overtuigd.

Op dit ogenblik is Noord-Amerika goed voor het grootste aandeel in de markt van containerwoningen. En dat blijft nog wel een tijdje zo. Bij Addhome doen we ons uiterste best om ook hier de markt van containerhuizen een serieuze boost te geven.

 

Zin om deel te maken van deze groeiende business?