Terug
news
Moderne wooncontainers populair: “Sommige mensen willen zelf voor hun ouders zorgen”

Sinds deze week krijgt het bedrijf Add Home uit Waregem veel aanvragen voor hun containers die op maat geïnstalleerd worden. Die containers kunnen in de tuin staan en gebruikt worden als bijvoorbeeld kantoorruimte en ontspanningsruimte, maar ook als zorgwoning voor ouderen.

 

Basiel Van Cauwenberghe van Add Home schrikt soms zelf van de bestellingen die hij krijgt. “We kregen onlangs de vraag voor een zwembadcontainer. Omdat ze nu tijdens de coronacrisis niet naar het zwembad kunnen. Maar het meest worden ze gebruikt als thuiskantoor en als extra woning voor bejaarde ouders.”

Van Cauwenberghe ziet tijdens deze crisis een nieuwe beweging ontstaan: “Door de soms schrijnende toestanden in de woonzorgcentra, zeggen mensen ons dat ze hun ouders daar willen weghalen en zelf thuis de zorg geven die ze nodig hebben. Met zo’n container hebben ze extra ruimte, maar ook privacy en comfort. Zoals een eigen keuken en badkamer.”

“De moderne container kan je kopen vanaf 16.000 euro exclusief btw”, zegt Van Cauwenberghe. “Maar om er te kunnen in wonen heb je meer ruimte nodig en betaal je 32.000 euro of meer. Tot 40 m² bijgebouw heb je geen vergunning nodig. Als de container er permanent komt wel. Een vergunning aanvragen duurt zo’n 2 maanden. “De container wordt geplaatst op amper een half uur. “Maar meestal is het 2 maanden wachten van bestelling tot levering”, besluit de zaakvoerder.

(Bron: Vrt.be – Tom Van Gijsegem )

 

Ook interessant

Waarom een zorgunit kopen een zéér goed idee is

Ben je op zoek naar een ideale oplossing voor ouder wordende familieleden die steeds meer zorg nodig hebben? Maar die het (nog) niet zien zitten om naar een woonzorgcentrum (WZC) te verhuizen? Een zorgunit kopen kan een oplossing zijn. Je weet wel, zo’n mooie zorgunit in de tuin die je de mogelijkheid biedt je geliefden van dichtbij in het oog te houden, terwijl ze toch de nodige privacy genieten.

Waarom een zorgunit kopen? Wat dacht je van de volgende doorslaggevende redenen?

Een zorgunit in de tuin is niet alleen een zeer comfortabele, instapklare woning, gebouwd met kwalitatieve materialen. Hij wordt ook snel geplaatst en dan nog in je vertrouwde omgeving.

En wat is het resultaat? De zorgunit geeft gemoedsrust aan zijn bewoners én aan de mensen eromheen. De geruststelling dat er altijd iemand in de buurt is mocht dat nodig zijn, krijg je er volledig gratis bij.

Zeger Labeeuw uit Hooglede vertelt je graag het verhaal van zijn ouders, Norbert en Julie, respectievelijk 84 en 82 jaar oud. Zij hebben de keuze gemaakt een mantelzorgwoning of zorgunit te kopen en die in de tuin van hun zoon neer te zetten.

6 redenen waarom de markt van containerwoningen groeit

De wereldwijde markt van containerwoningen zal tegen 2025 naar verwachting 73.070 miljoen dollar bedragen. Omgerekend komt dat neer op 65.000 miljoen euro. Wat een immens bedrag!

Ontdek waarom de retentiegraad bij onze medewerkers hoog is

De retentiegraad bij de medewerkers van Addhome is enorm hoog. In de voorbije jaren zijn er slechts enkele mensen opgestapt. Al de rest is gebleven.

Dat heeft alles te maken met de corporate visie van Addhome die we samenvatten met de woorden vrije meningsuiting en het “iedereen gelijk”-principe. Een gesprek met CEO Basiel Van Cauwenberge.