Terug
news
Containerwoning: de zorgwoning van de toekomst

De vergrijzing is een feit, we worden met ons allen steeds ouder. Zolang mogelijk thuis blijven wonen, is dan ook voor veel mensen een wens. Praktische aanpassingen om aan onze oude dag tegemoet te komen, zijn helaas vaak omslachtig, duur of gewoonweg niet mogelijk. Gelukkig zijn er betere opties. Een containerwoning in je tuin of rechtstreeks aan je huis bijvoorbeeld. Of misschien wel bij je dochter, zoon of een van je kleinkinderen? Mogelijkheden zat!

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning is een soort zorgwoning die je makkelijk en snel in je tuin plaatst of aan je huis toevoegt zonder financieel je broek aan te scheuren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘container’. De basis zijn zeecontainers die weer en wind doorstaan en de afwerking kun je net zoals een traditionele woning volledig inrichten naar eigen smaak. Het eindresultaat is een knus, stijlvol huis die aan alle hedendaagse normen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een containerwoning?

Zo’n containerwoning heeft alles wat een echte zorgwoning moet hebben: gezellige leefruimtes, alles bij de hand en makkelijk in onderhoud.
De isolatie van zowel warmte en geluid voldoet aan de hoogste eisen.
De woning is modulair en dus aanpasbaar naar ieders persoonlijke behoeftes. Een unit bijzetten of weghalen kan altijd.
De tijd dat je je huis baksteen per baksteen moest opbouwen is definitief voorbij. Je nieuwe thuis staat er binnen de twee maanden van aankoop tot overhandiging van de sleutel.
En de belangrijkste reden: je hebt een nieuw nestje maar blijft in je eigen vertrouwde omgeving en dat in de beste ergonomische omstandigheden!
Lijkt zo’n zorgwoning jou interessant? Neem dan zeker eens contact op met het Add Home, gespecialiseerd in containerwoningen.

Ook interessant

6 redenen waarom de markt van containerwoningen groeit

De wereldwijde markt van containerwoningen zal tegen 2025 naar verwachting 73.070 miljoen dollar bedragen. Omgerekend komt dat neer op 65.000 miljoen euro. Wat een immens bedrag!

Wonen in een container: wat zegt de wet ?

Nu bouwgronden steeds kleiner worden en bouwen steeds duurder, gaan we op zoek naar alternatieven om kleiner maar comfortabel te wonen. Denk maar aan wooncontainers of -units. Die winnen aan populariteit, want ze zijn relatief goedkoop en je kan er architecturaal oneindig veel kanten mee op. Maar mag je wettelijk gezien zo’n woonunit als je hoofdwoning invullen? Bouwsite Livios vroeg het aan advocaat Mark Huygen.

5 soorten slechte vragen in een sollicitatiegesprek

 

Zouden we het wel hebben over slechte vragen in een sollicitatiegesprek? We zouden het immers even goed over slechte antwoorden kunnen hebben. Daarvan hebben we er toch al een aantal gekregen van sollicitanten die zich totaal niet hadden voorbereid op een sollicitatiegesprek.

Een beperkte selectie…

  • Eén kandidaat antwoordde het volgende op de vraag of hij wist wat Addhome deed: “Neen, maar ik heb de indruk dat u me dat gaat uitleggen.”
  • Een andere antwoordde: “Jullie telen toch aardappels”?
  • Een derde gaf het volgende antwoord op de vraag of hij zichzelf even wou omschrijven in één woord: “Addhome-werknemer!” Dat vonden we geen slecht antwoord. De man werkt hier trouwens nog steeds. 🙂

Alle bullshit daargelaten. Addhome is een snelgroeiend bedrijf, en daarom zijn we vaak op zoek naar nieuwe krachten. Ook op dit eigenste moment.

Dus zoek je een toffe technische job in een dynamisch superteam dat instaat voor een veelbelovend toekomstgericht product als containerwoningen? Hou je dan vooral niet in, maar solliciteer! Je kan zowel spontaan solliciteren als op een van onze bestaande vacatures: technisch aankoper of ploegbaas productie. Vacatures genoeg.