Terug
news
Containerwoning: de zorgwoning van de toekomst

De vergrijzing is een feit, we worden met ons allen steeds ouder. Zolang mogelijk thuis blijven wonen, is dan ook voor veel mensen een wens. Praktische aanpassingen om aan onze oude dag tegemoet te komen, zijn helaas vaak omslachtig, duur of gewoonweg niet mogelijk. Gelukkig zijn er betere opties. Een containerwoning in je tuin of rechtstreeks aan je huis bijvoorbeeld. Of misschien wel bij je dochter, zoon of een van je kleinkinderen? Mogelijkheden zat!

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning is een soort zorgwoning die je makkelijk en snel in je tuin plaatst of aan je huis toevoegt zonder financieel je broek aan te scheuren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘container’. De basis zijn zeecontainers die weer en wind doorstaan en de afwerking kun je net zoals een traditionele woning volledig inrichten naar eigen smaak. Het eindresultaat is een knus, stijlvol huis die aan alle hedendaagse normen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een containerwoning?

Zo’n containerwoning heeft alles wat een echte zorgwoning moet hebben: gezellige leefruimtes, alles bij de hand en makkelijk in onderhoud.
De isolatie van zowel warmte en geluid voldoet aan de hoogste eisen.
De woning is modulair en dus aanpasbaar naar ieders persoonlijke behoeftes. Een unit bijzetten of weghalen kan altijd.
De tijd dat je je huis baksteen per baksteen moest opbouwen is definitief voorbij. Je nieuwe thuis staat er binnen de twee maanden van aankoop tot overhandiging van de sleutel.
En de belangrijkste reden: je hebt een nieuw nestje maar blijft in je eigen vertrouwde omgeving en dat in de beste ergonomische omstandigheden!
Lijkt zo’n zorgwoning jou interessant? Neem dan zeker eens contact op met het Add Home, gespecialiseerd in containerwoningen.

Ook interessant

Waarom een zorgunit kopen een zéér goed idee is

Ben je op zoek naar een ideale oplossing voor ouder wordende familieleden die steeds meer zorg nodig hebben? Maar die het (nog) niet zien zitten om naar een woonzorgcentrum (WZC) te verhuizen? Een zorgunit kopen kan een oplossing zijn. Je weet wel, zo’n mooie zorgunit in de tuin die je de mogelijkheid biedt je geliefden van dichtbij in het oog te houden, terwijl ze toch de nodige privacy genieten.

Waarom een zorgunit kopen? Wat dacht je van de volgende doorslaggevende redenen?

Een zorgunit in de tuin is niet alleen een zeer comfortabele, instapklare woning, gebouwd met kwalitatieve materialen. Hij wordt ook snel geplaatst en dan nog in je vertrouwde omgeving.

En wat is het resultaat? De zorgunit geeft gemoedsrust aan zijn bewoners én aan de mensen eromheen. De geruststelling dat er altijd iemand in de buurt is mocht dat nodig zijn, krijg je er volledig gratis bij.

Zeger Labeeuw uit Hooglede vertelt je graag het verhaal van zijn ouders, Norbert en Julie, respectievelijk 84 en 82 jaar oud. Zij hebben de keuze gemaakt een mantelzorgwoning of zorgunit te kopen en die in de tuin van hun zoon neer te zetten.

Bouwen aan de toekomst doe je met duurzame containerwoningen

Michiel Desplenter werkt als R&D Developer bij Addhome en buigt zich bij alles wat hij doet over de duurzaamheid van containerwoningen.

Even in zijn eigen woorden?

“Ik zoek naar nieuwe en betere, snellere, goedkopere, mooiere én tegelijk duurzamere methodes om onze wooncontainers te produceren.”

We laten hem graag verder praten.

Zie je je (groot)ouders liever niet naar het rusthuis trekken? Dit Waregems bedrijf bouwt containers om tot zorgwoningen die je kan huren

Add Home, een fabrikant van wooncontainers uit Waregem, wordt overspoeld door aanvragen om een zorgwoning te kopen of te huren. Vorige week besliste het Vlaams Parlement dat een omgevingsvergunning niet langer nodig is om een tijdelijke zorgunit in de tuin neer te poten. Bij Add Home merken ze al een tijdje dat zo’n container in de lift zit. “Sinds mei hebben we meerdere zorgwoningen verkocht, terwijl die vraag vroeger amper kwam.”