Terug
news
Moderne wooncontainers populair: “Sommige mensen willen zelf voor hun ouders zorgen”

Sinds deze week krijgt het bedrijf Add Home uit Waregem veel aanvragen voor hun containers die op maat geïnstalleerd worden. Die containers kunnen in de tuin staan en gebruikt worden als bijvoorbeeld kantoorruimte en ontspanningsruimte, maar ook als zorgwoning voor ouderen.

 

Basiel Van Cauwenberghe van Add Home schrikt soms zelf van de bestellingen die hij krijgt. “We kregen onlangs de vraag voor een zwembadcontainer. Omdat ze nu tijdens de coronacrisis niet naar het zwembad kunnen. Maar het meest worden ze gebruikt als thuiskantoor en als extra woning voor bejaarde ouders.”

Van Cauwenberghe ziet tijdens deze crisis een nieuwe beweging ontstaan: “Door de soms schrijnende toestanden in de woonzorgcentra, zeggen mensen ons dat ze hun ouders daar willen weghalen en zelf thuis de zorg geven die ze nodig hebben. Met zo’n container hebben ze extra ruimte, maar ook privacy en comfort. Zoals een eigen keuken en badkamer.”

“De moderne container kan je kopen vanaf 16.000 euro exclusief btw”, zegt Van Cauwenberghe. “Maar om er te kunnen in wonen heb je meer ruimte nodig en betaal je 32.000 euro of meer. Tot 40 m² bijgebouw heb je geen vergunning nodig. Als de container er permanent komt wel. Een vergunning aanvragen duurt zo’n 2 maanden. “De container wordt geplaatst op amper een half uur. “Maar meestal is het 2 maanden wachten van bestelling tot levering”, besluit de zaakvoerder.

(Bron: Vrt.be – Tom Van Gijsegem )

 

Ook interessant

Container om thuis te werken? Of een zorgwoning in de tuin? Waregems bedrijf ziet aanvragen met 40 procent stijgen

Het zijn drukke tijden voor Add Home, een fabrikant van wooncontainers uit Waregem. Het aantal aanvragen steeg bijna met de helft, de omzet ging met meer dan 20 procent omhoog. “Veel mensen zijn op zoek naar oplossingen om efficiënt aan thuiswerk te doen. Of ze willen een zorgunit in de tuin plaatsen, zodat (groot)ouders niet naar een rusthuis moeten”, klinkt het.

Wij delen onze checklist met 8 basiseigenschappen om bij Addhome group te werken

Gebeten om bij Addhome te komen werken? Maak je dan gauw deze 8
eigenschappen eigen. Stuk voor stuk basiscriteria om 100% bij ons te aarden.

Onze ideale collega (m/v):

6 redenen waarom de markt van containerwoningen groeit

De wereldwijde markt van containerwoningen zal tegen 2025 naar verwachting 73.070 miljoen dollar bedragen. Omgerekend komt dat neer op 65.000 miljoen euro. Wat een immens bedrag!