Terug
news
Het belang van vriendschap op het werk? Onmetelijk groot!

Aristoteles zei al dat vriendschap zeer belangrijk is. Mensen zijn inderdaad sociale dieren die andere mensen nodig hebben om gelukkig te worden. Vriendschappen zijn het cement van de samenleving én van het professionele leven. Maar ook vriendschap op het werk is ontzettend belangrijk.

Een GOEDE band met collega’s beschouwen we bij Addhome als een GOEDE basis van een GOEDE work-life balans.

Vriendschap,op het werk, zo immens belangrijk!

Even uitbreiden naar de vriendschap op het werk

Bij Addhome houden we de woorden van Aristoteles uiteraard in eer. Meer zelfs, we breiden zijn woorden uit naar vriendschap op het werk. Want hoe meer vriendschap en respect je krijgt van de mensen om je heen – en daar horen ook je collega’s bij – hoe gelukkiger je wordt. En dat geluk neem je mee naar huis na de werkuren.

Bij Addhome proberen we de work-life balans zo evenwichtig en positief mogelijk te houden. Dat is nodig omdat de scheiding tussen werk en privéleven nooit strikt is. Na een superdag op het werk ga je vol energie naar huis en daar profiteert ook je gezin van. Na een minder goede dag heb je eigenlijk alleen maar zin om op de bank tv te kijken met een zak paprikachips in de hand. Of zoutchips (onze favoriet).

Dat proberen we bij Addhome te vermijden door onze werknemers een zo ideaal mogelijke work-life balans te geven. We beseffen het immers maar al te goed. Werk maakt een groot deel uit van iemands leven, maar ook het gezin en de goede relatie met vrienden zijn superbelangrijk.

Soms lijkt de work-life balans wel wat op een evenwichtsoefening op de balk die enkel kampioene Nadia Comaneci tot een succesvol einde kan brengen. Maar we doen ons best en proberen onze mensen een gezonde mix te bieden tussen werk en privéleven.

Ook ontspanning op het werk is belangrijk

Weet je wat Aristoteles nog zei? Dat ontspanning belangrijker is dan werken. Ook die woorden volgen we zo goed mogelijk op bij Addhome. We gunnen onze mensen de mogelijkheid om na een werkdag volledig te ontkoppelen en 100% te focussen op ontspannen, uitrusten en de batterijen weer opladen.

Omdat mensen behoefte hebben aan vermaak en amusement investeren we ook in leuke activiteiten op en naast het werk, zoals een partij paintball, een barbecue, een pokeravond,… Ook dat is belangrijk voor collegiale vriendschap op het werk.

Goede sociale contacten met de collega’s zijn cruciaal voor een goede work-life balans. Als je collega’s mensen zijn bij wie je je goed voelt en die je motiveren, tja, dan heb je het getroffen. Het belang van vriendschap op het werk is groot omdat je in dat geval energie krijgt van de collega’s om je heen en vooral met veel zin gaat werken.

Enkele cijfers onder meer over vriendschap op het werk

Volgens een studie van Hallelujah is een kwart van de beroepsactieve Vlamingen blij met zijn collega’s. 47% van de tevreden werknemers vindt dat het vooral de leuke collega’s zijn die het werk meer dan draaglijk maken. En dat is niet meer dan logisch als je bekijkt dat je als werknemer ongeveer 40 uur per week met je collega’s doorbrengt. Zij vinden de vriendschappelijke band in het werk uiterst belangrijk.

Wist je trouwens dat 30% ontevreden is over de relatie met de baas? We zouden eens moeten nagaan hoe de collega’s bij Addhome over de bazen denken…. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit cijfer hoog genoeg is.

Nog een andere studie van Protime uit 2019 toonde aan dat 73% van de Vlaamse werknemers hun collega’s als vrienden beschouwen. Iets meer dan de helft omschrijft de relatie met collega’s als vriendschappelijk en 14% zijn ook hechte vrienden naast het werk.

De plaats waar je werkt is dus zoveel meer dan een hopelijk fijne werkomgeving. Je ontmoet er mensen, hebt verschillende contacten en wisselt veel zaken uit.

Waarom is het belang van vriendschap op het werk zo hoog?

Omdat vriendschap tussen collega’s essentieel is om burn-out en mentale uitputting te voorkomen. Goede vriendschap op het werk geeft een boost aan je betrokkenheid. Je productiviteit verhoogt omdat je zo graag doet wat je doet. En omdat je er belang aan hecht dat wat je doet goed doet, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bedrijf en je collega’s.

Ook samen leuke dingen doen creëert een hechte band en geeft een boost aan de productiviteit en de warme vriendschappen. Ook dat stimuleren we bij Addhome. De uitjes zijn niet te tellen.

Zin om bij Addhome te werken?

  • In een flatline trendy organisatie waar een gedreven, eerlijke en open-minded spirit centraal staan?
  • Waar een vrije en transparante manier van communicatie wordt gevoerd?
  • En waar inderdaad de klemtoon wordt gelegd op een goede work-life balans?

Waar wacht je op? Solliciteren maar!