Terug
news
Containerwoning: de zorgwoning van de toekomst

De vergrijzing is een feit, we worden met ons allen steeds ouder. Zolang mogelijk thuis blijven wonen, is dan ook voor veel mensen een wens. Praktische aanpassingen om aan onze oude dag tegemoet te komen, zijn helaas vaak omslachtig, duur of gewoonweg niet mogelijk. Gelukkig zijn er betere opties. Een containerwoning in je tuin of rechtstreeks aan je huis bijvoorbeeld. Of misschien wel bij je dochter, zoon of een van je kleinkinderen? Mogelijkheden zat!

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning is een soort zorgwoning die je makkelijk en snel in je tuin plaatst of aan je huis toevoegt zonder financieel je broek aan te scheuren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘container’. De basis zijn zeecontainers die weer en wind doorstaan en de afwerking kun je net zoals een traditionele woning volledig inrichten naar eigen smaak. Het eindresultaat is een knus, stijlvol huis die aan alle hedendaagse normen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een containerwoning?

Zo’n containerwoning heeft alles wat een echte zorgwoning moet hebben: gezellige leefruimtes, alles bij de hand en makkelijk in onderhoud.
De isolatie van zowel warmte en geluid voldoet aan de hoogste eisen.
De woning is modulair en dus aanpasbaar naar ieders persoonlijke behoeftes. Een unit bijzetten of weghalen kan altijd.
De tijd dat je je huis baksteen per baksteen moest opbouwen is definitief voorbij. Je nieuwe thuis staat er binnen de twee maanden van aankoop tot overhandiging van de sleutel.
En de belangrijkste reden: je hebt een nieuw nestje maar blijft in je eigen vertrouwde omgeving en dat in de beste ergonomische omstandigheden!
Lijkt zo’n zorgwoning jou interessant? Neem dan zeker eens contact op met het Add Home, gespecialiseerd in containerwoningen.

Ook interessant

Werknemers bij Addhome group presteren beter. Waarom?

Omdat ons HR-beleid hen gelukkiger maakt. Onderzoek van de Universiteit van Oxford heeft het overduidelijk bewezen. Er is een causaal verband tussen geluk op de werkvloer en productiviteit. Gelukkige werknemers presteren beter. Gelukkige medewerkers blijken zomaar eventjes 13% productiever te zijn dan hun ongelukkiger collega’s. Ze verzetten hun werk sneller, gretiger én met meer succes.

Plons eens in een zeecontainer: ‘Showroommodel bij een klant moeten zetten'

De coronacrisis was een katalysator voor Add Home, een jonge start-up die zeecontainers ombouwt tot zorgwoningen, home offices en opbouwzwembaden. Maar de echte test volgt, met het wereldwijd getouwtrek om grondstoffen. ‘Onze klanten zitten op hete kolen.’

Zoek je grond voor een containerwoning? Let op deze 4 zaken!

Ben je op zoek naar grond voor een containerwoning? Dan sta je het best even stil bij een aantal belangrijke zaken.

In de allereerste plaats hoor je je af te vragen of je op de gevonden grond wel een prachtige containerwoning kan en mag plaatsen. Zal de gemeente waar je wilt gaan wonen je daarvoor de toestemming geven?

Coconne, het architectenbureau waarmee Addhome vaak samenwerkt, heeft al ervaren dat bepaalde gemeenten daar happiger op zijn dan andere. Gemeenten onderzoeken elke individuele aanvraag en elk concreet plan en kijken of het al dan niet past binnen de omgeving. Vaak blijft hun keuze heel subjectief.

In deze blog over containerwoningen belichten we 4 zaken waar je het best op let bij het zoeken naar grond voor een containerwoning.