Terug
news
Plons eens in een zeecontainer: ‘Showroommodel bij een klant moeten zetten'

De coronacrisis was een katalysator voor Add Home, een jonge start-up die zeecontainers ombouwt tot zorgwoningen, home offices en opbouwzwembaden. Maar de echte test volgt, met het wereldwijd getouwtrek om grondstoffen. ‘Onze klanten zitten op hete kolen.’

In 2019, in compleet onverdachte tijden, stampte Basiel Van Cauwenberge (31) Add Home uit de grond. Het West-Vlaamse bedrijfje houdt zich bezig met het omvormen van kale zeecontainers tot volledig afgewerkte thuiswerkkantoren of zorgwoningen voor in de tuin. Tijdens de allereerste lockdown zagen Van Cauwenberge en zijn vennoot Gert-Jan het aantal aanvragen plotseling met 40 procent stijgen.

Voor het kleinste containermodel telt u 16.000 euro neer. Een zorgwoning met keuken en badkamer kost al snel het dubbele. Alleen staan die prijzen onder druk. Naar de oorzaak, het mondiale gevecht om grondstoffen indachtig, is het niet ver zoeken. ‘Terwijl we vroeger vier weken op bepaalde onderdelen wachtten, loopt dat nu soms op tot 16 weken. Iedereen slaat aan het hamsteren, waardoor alles wat we in zo’n container stoppen, steeds duurder wordt.’

Eind vorig jaar voegde Add Home nog een zeecontainerproduct toe aan zijn gamma: een opbouwzwembad. ‘Minder definitief dan een klassiek uitgegraven zwembad, degelijker dan een opblaaszwembad’, stelt Van Cauwenberge, die sinds november 25 exemplaren verkocht. Zo’n Poolbox kost u minstens 22.500 euro voor een zwembad van 7 op 2,5 meter, inclusief filters en verwarming.

De essentie

  • Add Home is een Waregemse producent van modulaire containerunits. In 2019 opgericht door Basiel Van Cauwenberghe en Gert-Jan Plaisier.
  • Omzet: 1,8 miljoen euro in 2020. Mikt op 3,7 miljoen euro in 2021.
  • Aantal werknemers: 25.

Ook hier spelen de grondstoffen Add Home, dat in 2020 een jaaromzet van 1,8 miljoen euro draaide en dit jaar op 3,7 miljoen euro mikt, parten. ‘We slagen er niet in onze orders binnen de afgesproken termijn af te werken. Een van onze klanten is de uitbater van een nieuw hotel, die zijn zwembad al uitspeelde op zijn website en boekingplatformen. Omdat we de deadline niet halen, gaan we ons showroommodel tijdelijk aan het hotel plaatsen. We kunnen dat uiteraard niet voor elke klant doen.’

(bron: Pieterjan Neirynck – Tijd.be)
 

Ook interessant

Dit komt er kijken bij de productie van container units

Telkens opnieuw stellen onze klanten ons dezelfde vraag. De productie van container units, hoe gaat dat in zijn werk? Hoe slagen we erin onze moderne wooncontainers en werkcontainers zo gezellig en aantrekkelijk te maken? We zetten dat hieronder graag voor jou uiteen. We geven je een inkijkje in onze productiesites waar we de Addhome-containers realiseren. Bovendien maak je kennis met Pablo, Lukas en Niels, drie van onze gewaardeerde medewerkers.

Thermografisch onderzoek woning legt weinig koudebruggen bloot

Addhome is producent van containerwoningen. Omdat we in België pionier zijn op dit gebied doen we veel eigen onderzoek naar ons product. We beschikken zelfs over een R&D-afdeling die zich zoals de naam zegt buigt over Onderzoek en Ontwikkeling. Onlangs gaven we het bedrijf Teptec de opdracht voor een thermografisch onderzoek, meer bepaald een van onze containerwoningen in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

Kort: wat is thermografie?

Thermografie is een techniek die de oppervlaktetemperatuur van een gebouw in beelden weergeeft. Warmte en koude tonen zich via kleurgradaties en zo kan je makkelijk nagaan of er sprake is van gebrekkige isolatie. Een onderzoek thermografie woning wordt vaak een isolatie onderzoek genoemd.

De resultaten van ons thermografisch onderzoek delen we hieronder graag met jou.

Zo haalt Addhome vlot de EPB-normen voor containerwoningen

Droom je ervan een eigen huis te bezitten? Een droomhuis dat zich onderscheidt van de traditionele exemplaren en je toch alle hedendaags comfort bezorgt? Dan is containerbouw zeker en vast iets voor jou. Mooi, opvallend en beantwoordend aan alle EPB-normen voor containerwoningen.

In dit artikel gaan we na wat EPB-normen zijn en waarom ze de belangrijke basis zijn bij de bouw van woningen. Ook beschrijven we kort enkele van de technieken die Addhome gebruikt om de EPB-normen voor containerwoningen te halen.

Nu al de conclusie van het verhaal: ga voor een nieuwbouw die aan alle huidige EPB-normen beantwoordt. Want energie wordt enkel duurder. Een een oud huis bijft een oud huis, ook na renovatie.