Terug
news
Werknemers bij Addhome group presteren beter. Waarom?

Omdat ons HR-beleid hen gelukkiger maakt. Onderzoek van de Universiteit van Oxford heeft het overduidelijk bewezen. Er is een causaal verband tussen geluk op de werkvloer en productiviteit. Gelukkige werknemers presteren beter. Gelukkige medewerkers blijken zomaar eventjes 13% productiever te zijn dan hun ongelukkiger collega’s. Ze verzetten hun werk sneller, gretiger én met meer succes.

Dat is meteen de reden waarom we bij Addhome ons uiterst best doen om onze werknemers gelukkig te houden. We geven het grif toe. Dat doen we niet alleen in het belang van hen, maar uiteraard ook in ons eigen belang. Want gelukkige werknemers presteren effectief beter. Ze zijn een pak productiever in de uren dat ze fysiek op het werk zijn. Hun takenpakket voeren ze trouwens graag én gemotiveerd uit, volledig vanuit zichzelf, zonder dwang en met positieve emoties.

Even terzijde. De studie ging ook na of er een verband is tussen het weer en het tevredenheidsgevoel van de werknemers. En ja hoor, hoe slechter het weer, hoe ontevredener de werknemer door de dag gaat. Aan het weer in België kunnen we echter niet zoveel verhelpen. Andere zaken hebben we wel in de hand, en daar werken we dan ook heel hard aan.

Waarom creëert Addhome een gelukkige werkplek voor gelukkige medewerkers?

Omdat Addhome werkgever van het jaar wil worden, uiteraard. 🙂

Just kidding, de reden ligt voor de hand. Addhome werkt aan een gelukkige werkplek voor gelukkige werknemers omdat geluk op het werk:

  • betere resultaten oplevert,
  • succes vermenigvuldigt,
  • positiviteit opbouwt,
  • stress vermindert,
  • en een gezond leven bevordert.

Geluk op het werk levert tevreden werknemers op. En gelukkige werknemers presteren beter. Een win-win voor iedereen.

Hoe creëert Addhome een gelukkige werkplek?

Addhome maakt serieus werk van uiteenlopende zaken – we sommen ze straks allemaal op. Maar kort samengevat komt het op het volgende neer.

Addhome:

  • biedt flexibiliteit op het werk,
  • geeft zijn werknemers vrijheid en verantwoordelijkheid,
  • motiveert en helpt zijn werknemers om te groeien. 

“Gelukkigere werknemers gebruiken hun tijd effectiever, ze werken in een hoger tempo zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.”

Wat is geluk op het werk?

Tevreden werknemers die blij naar kantoor komen, bepalen de sfeer binnen het bedrijf. Ze zijn bereid langer en harder te werken en hun (werk)geluk te delen met collega’s. De productiviteit van werknemers gaat de hoogte in en ook hun privésituatie wordt gelukkiger.

Geluksgevoel op het werk is enorm individueel en dus ook moeilijk te meten. Hays ondervroeg 1.100 professionals over de factoren die voor hen van invloed zijn op werkgeluk. En wat blijkt? Plezier en sfeer op het werk zijn de belangrijkste redenen voor werknemerstevredenheid. Mannen vinden verder de hoogte van het salaris een belangrijk punt, vrouwen hebben dan weer meer oog voor de sociale banden en de balans tussen werk en privé.

Wat doet Addhome om zijn werknemers gelukkig te maken?

We nemen een heleboel maatregelen in het kader van “Gelukkige werknemers presteren beter”. Volg even mee hoe we werken aan werkgeluk.

Addhome biedt:

Een prettige werkomgeving

Een uitnodigende en gezonde werkomgeving met voldoende frisse lucht, groene omgeving, lichte open ruimtes – een beetje zoals onze containerunits – en een goede akoestiek. Een plaats dus waar de werknemers goed werk kunnen verrichten.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

We denken aan opleidingsmogelijkheden, bonusregelingen of voldoende vakantiedagen. Maar ook goede koffie, gratis snacks, dutjes en zelfs een korte sportpauze …. Om blije medewerkers te hebben, doen we veel.

Zinvol werk

We kijken waar iemands sterke punten liggen en we richten ons daar op. We stemmen de opdracht van een werknemer af op diens sterke punten, zijn KernTalenten dus. Dat is trouwens de benadering van positieve psychologie en dé manier om het allerbeste uit onze medewerkers te halen.

Coaching

We geven onze medewerkers goede feedback want dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. De ontwikkeling van onze werknemers is een punt van bekommernis. We bieden hen een goede begeleiding en veel vrijheid in hun werk. Allemaal om onze gelukkige werknemers beter te doen presteren.

Open en transparante communicatie

We bieden onze medewerkers ruimte voor hun eigen inbreng en moedigen het delen van ideeën aan. Onze medewerkers durven daardoor meer te zeggen, eerlijker te zijn en elkaar te helpen. Dat helpt enorm bij het vormen van goede relaties, en vooral van positieve relaties.

Gelukkige werkplek

We creëren een gelukkige werkplek en beperken ons daarbij niet tot één dag of één week per jaar. We beschouwen dat als een continu proces en genieten er trouwens zelf enorm van. Omdat geluk leidt tot welzijn bouwen we voortdurend aan een cultuur van geluk op de werkvloer en houden dat vol op lange termijn. En waarom streven we naar een gelukkige werkplek? Omdat gelukkige werknemers beter presteren, tiens.

Flexibiliteit

We bieden flexibiliteit op het werk en flexibele werktijden aan. Een dag overgewerkt of een dag gehad met veel extra werk? Dan mag de werknemer de volgende dag later beginnen. Dat verbetert de stemming op slag, beperkt negatieve stress én verhoogt de mentale veerkracht. Werkbaar werk, dat is wat telt.

Duidelijke en bereikbare doelen

Onze werknemers geven we duidelijke en bereikbare doelen. Iedereen weet waar hij of zij staat, waar hij of zij naartoe gaat en dat hij/zij deel uitmaakt van het succes van het bedrijf. De positieve effecten en het rendement van het werkgeluk zijn meteen zichtbaar.

Focus op creativiteit

We moedigen onze werknemers aan om projecten creatief aan te pakken of nieuwe, creatieve oplossingen te vinden voor problemen die zich stellen. Onze werknemers weten dat we open staan voor nieuwe ideeën. Ze durven die ideeën dan ook te delen en te uiten.

Erkenning

We erkennen onze werknemers en hun bijdrage aan het bedrijf, altijd op een respectvolle manier. Ook dat verbetert hun geluks- en productiviteitsniveau. We tonen onze dankbaarheid voor hun werk en respecteren hun inspanningen.

Wat denk je? Presteren gelukkige werknemers beter bij Addhome?

Bij Addhome streven we naar gelukkige werknemers. Want gelukkige werknemers presteren beter en zijn een pak productiever. Maar ze zijn ook gewoon gelukkiger. En is dat niet wat telt?

Werken bij Addhome is tof!

Zin om te spontaan te solliciteren? We zijn altijd op zoek naar toffe nieuwe medewerkers.