Containerwoning: de zorgwoning van de toekomst

Op naar een mooie toekomst

De vergrijzing is een feit, we worden met ons allen steeds ouder. Zolang mogelijk thuis blijven wonen, is dan ook voor veel mensen een wens. Praktische aanpassingen om aan onze oude dag tegemoet te komen, zijn helaas vaak omslachtig, duur of gewoonweg niet mogelijk. Gelukkig zijn er betere opties. Een containerwoning in je tuin of rechtstreeks aan je huis bijvoorbeeld. Of misschien wel bij je dochter, zoon of een van je kleinkinderen? Mogelijkheden zat!

Wat is een containerwoning?

Een containerwoning is een soort zorgwoning die je makkelijk en snel in je tuin plaatst of aan je huis toevoegt zonder financieel je broek aan te scheuren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘container’. De basis zijn zeecontainers die weer en wind doorstaan en de afwerking kun je net zoals een traditionele woning volledig inrichten naar eigen smaak. Het eindresultaat is een knus, stijlvol huis die aan alle hedendaagse normen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een containerwoning?

  • Zo’n containerwoning heeft alles wat een echte zorgwoning moet hebben: gezellige leefruimtes, alles bij de hand en makkelijk in onderhoud.
  • De isolatie van zowel warmte en geluid voldoet aan de hoogste eisen.
  • De woning is modulair en dus aanpasbaar naar ieders persoonlijke behoeftes. Een unit bijzetten of weghalen kan altijd.
  • De tijd dat je je huis baksteen per baksteen moest opbouwen is definitief voorbij. Je nieuwe thuis staat er binnen de twee maanden van aankoop tot overhandiging van de sleutel.
  • En de belangrijkste reden: je hebt een nieuw nestje maar blijft in je eigen vertrouwde omgeving en dat in de beste ergonomische omstandigheden!

Lijkt zo’n zorgwoning jou interessant? Neem dan zeker eens contact op met het Add Home, gespecialiseerd in containerwoningen.

> Terug naar nieuwsoverzicht