Terug
news
Voordelen containerbouw tegenover klassieke & houtskeletbouw

Containerbouw is de toekomst. Daar zijn we bij Addhome honderd procent van overtuigd. Niet het minst omdat de voordelen van containerbouw zoveel groter zijn dan die van de klassieke bouw en houtskeletbouw. We zetten de verschillen tussen de verschillende bouwmethoden graag even voor jou op een rijtje.

Even kort, als kandidaat-koper heb je verschillende bouwopties. Je kan kiezen tussen:

  • klassieke beton- en baksteenbouw
  • houtskeletbouw
  • en staalbouw, waarvan containerbouw een onderdeel is
Vijf voordelen van containerbouw op een rij.

Voordelen containerbouw tegenover klassieke en houtskeletbouw

Hou je vast aan de takken van de bomen, want er zijn er veel. We beperken ons tot de vijf grootste voordelen van containerbouw.
Het zal je meteen duidelijk worden waarom containerbouw de toekomst is.

1. 95% voorbereid in onze fabriek in Waregem

 

We kopen de containers aan in internationale havens en maken ze vervolgens klaar in onze fabriek in Waregem. Ons technisch team voert er het las- en schrijnwerk uit, de isolatie, binnenafwerking en alle extra’s die erbij komen kijken. Net als bij een gewone woning dus.

Het enige maar toch betekenisvolle verschil? We realiseren de containers bij ons ter plaatse, in onze eigen fabriek. Off-site dus. Pas als de containers in onze fabriek zijn afgewerkt, leveren we de volledig afgewerkte versie af bij jou als klant, bij jou on-site.

Deze werkwijze verhoogt de efficiëntie met factor tien. De productie van onze containers verloopt uiterst doeltreffend en daar zijn we met het hele team trots op.

Omdat we de containers voor 95% in onze fabriek produceren, slagen we erin tijd en arbeidsuren beter te controleren:

  • we zijn niet afhankelijk van slechte weersomstandigheden
  • we werken niet samen met onderaannemers die we voortdurend moeten controleren
  • er is geen afval op de werf
  • en er is ook geen omslachtige planning

Alle bovenstaande factoren zijn wel van toepassing op de klassieke woning- en houtskeletbouw.

 

2. Flexibel: modulair, transporteer-, stapel- en uitbreidbaar tot complexe constructies

 

Het feit dat je containers gemakkelijk en flexibel kan verplaatsen is de tweede reden waarom we ermee werken.

We leveren de afgewerkte container bij je af op de plaats die jij voor ogen hebt. Moet die door omstandigheden later op een andere plaats worden gezet, dan regel je dat heel eenvoudig. Dat is alvast een van de grote voordelen van containerbouw die je bij een traditionele bouw niet hebt.

Dat een container uitbreidbaar is, is een ander voordeel van containerbouw. Komen er kinderen bij? Besluit je naast je hobbyruimte of sportruimte ook een tuinkantoor te plaatsen? Je ouders een zorgunit in de tuin te bieden? Een kangoeroewoning voor de kinderen? Dan doe je dat toch! Makkelijk zat. Horizontaal kan je eindeloos blijven schakelen. Verticaal ligt de maximumgrens op acht containers.

Eind volgend jaar leveren we trouwens een appartementsgebouw op dat bestaat uit vier verdiepingen van modulair op elkaar gestapelde containers. Allemaal mooi aan elkaar verbonden.

Even kort tussendoor hoe we werken. Als klant voorzie je zelf elektriciteit en water. Wij voorzien alle nodige aansluitingen en stopcontactverbindingen tussen de units die we dan modulair aan elkaar schakelen. Via een eenvoudige plug and play zetten we dan alles in werking.

 

3. Extra voordelen van containerbouw: betaalbaarder dan hout en klassieke bouw

 

De prijs van hout was al hoog en die is de voorbije maanden nog veel duurder geworden. Daarnaast is er het prijskaartje van het aantal werkuren dat je in een houtskeletbouw stopt. Je begint met de buitenstructuur, nagelt houten balken vast, voorziet buitenwanden… Alleen om die basisstructuur op te zetten ben je al een paar dagen tot weken bezig. Bij Addhome beginnen we al meteen met een container die er vanaf de eerste seconde staat.

De containers die we aankopen komen trouwens oorspronkelijk uit China. Daar produceren ze een paar duizend containers per dag en dat drukt uiteraard de prijs. Eenzelfde behuizing realiseren in Europa zou een eindbedrag opleveren dat zes keer hoger is, net omdat er zoveel werkuren in de productie zitten. Ook dat is een reden waarom onze containers meer dan betaalbaar zijn.

 

4. Niet alleen duurzamer, ook makkelijker in onderhoud dan hout

 

Voor jou als klant tellen vooral de flexibiliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid als grootste voordelen van containerbouw. Een container is inderdaad gemaakt om 30 à 40 jaar op zee mee te gaan, in de zwaarste weersomstandigheden, aangevreten door wind en zout water. Op het land gaat een container nog veel langer mee.

Bovendien voorzien we de containers van een speciale coating waardoor we de levensduur nog verhogen. Een levensduur van 100 jaar is helemaal geen uitzondering.

Ook het onderhoud van een container is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Eventuele viezigheid heb je in een mum van tijd weggewerkt. Gewoon even spuiten met een hogedrukreiniger. Hoe anders is het bij een houtskeletbouw. Hout heeft vaak een nieuwe schuurbeurt nodig, gevolgd door een beitsbeurt of een nieuwe verflaag. Veel meer werk aan de winkel daar.

 

5. Grotere overspanningen voor ramen leveren luxueuzer design op

 

Ramen en zeker schuiframen wegen ontzettend veel, het gewicht ervan loopt al snel op tot 500 à 1000 kilo. Dat kan problematisch zijn voor houtskeletbouw omwille van de beperkingen qua raamgrootte en overspanningen. Door de beperkte draagkracht van hout kan je op een verdiep slechts een beperkt gewicht plaatsen. Staal heeft dat probleem niet aangezien het veel sterker is dan hout.

Veel van onze klanten vinden design heel belangrijk. Wellicht ben jij ook voorstander van een modern industrieel design of loftdesign met veel licht uit grote raampartijen? Goede keuze trouwens!

Overtuigd van de voordelen van containerbouw?

Daar zijn we blij om. Je vindt al een heel groot aanbod op onze website, met vermelding van prijzen, technische kwaliteiten… Ook deze blog heeft het over vijf goede redenen om voor een containerwoning te kiezen.

Wil je nog meer weten? Neem dan contact met het Addhome-team. We beantwoorden je vragen graag en vlug.