Terug
news
Moderne wooncontainers populair: “Sommige mensen willen zelf voor hun ouders zorgen”

Sinds deze week krijgt het bedrijf Add Home uit Waregem veel aanvragen voor hun containers die op maat geïnstalleerd worden. Die containers kunnen in de tuin staan en gebruikt worden als bijvoorbeeld kantoorruimte en ontspanningsruimte, maar ook als zorgwoning voor ouderen.

 

Basiel Van Cauwenberghe van Add Home schrikt soms zelf van de bestellingen die hij krijgt. “We kregen onlangs de vraag voor een zwembadcontainer. Omdat ze nu tijdens de coronacrisis niet naar het zwembad kunnen. Maar het meest worden ze gebruikt als thuiskantoor en als extra woning voor bejaarde ouders.”

Van Cauwenberghe ziet tijdens deze crisis een nieuwe beweging ontstaan: “Door de soms schrijnende toestanden in de woonzorgcentra, zeggen mensen ons dat ze hun ouders daar willen weghalen en zelf thuis de zorg geven die ze nodig hebben. Met zo’n container hebben ze extra ruimte, maar ook privacy en comfort. Zoals een eigen keuken en badkamer.”

“De moderne container kan je kopen vanaf 16.000 euro exclusief btw”, zegt Van Cauwenberghe. “Maar om er te kunnen in wonen heb je meer ruimte nodig en betaal je 32.000 euro of meer. Tot 40 m² bijgebouw heb je geen vergunning nodig. Als de container er permanent komt wel. Een vergunning aanvragen duurt zo’n 2 maanden. “De container wordt geplaatst op amper een half uur. “Maar meestal is het 2 maanden wachten van bestelling tot levering”, besluit de zaakvoerder.

(Bron: Vrt.be – Tom Van Gijsegem )

 

Ook interessant

Terugblik 2022, een uitdagend groei-jaar voor Addhome

Het jaar loopt ten einde. Hoog tijd dus voor een terugblik 2022.

Onze hoofdboodschap zetten we meteen in de eerste alinea, zo nemen ook de snelle lezers die mee. Hier komt hij aan: “2022 was een moeilijk maar belangrijk jaar voor Addhome, een echt transitiejaar in ons groeiproces.” We worden inderdaad steeds groter, en net daarom blijft onze zoektocht naar goede werknemers enorm belangrijk.

Meer uitleg? Rep je naar de volgende tekstblokken.

Hoe we jouw containerwoning beschermen tegen wind, vocht en corrosie

Je hebt wellicht al eens de volgende boutade gehoord: “Vocht is de grootste vijand van je woning” en daar zit wel wat waarheid in. Jouw containerwoning beschermen tegen weer en wind, vocht en corrosie, dat is iets waar Addhome dag in dag uit zijn uiterste best voor doet.

We hebben er trouwens onze eigen innovatieve methoden voor. Lees maar even mee.

Waarom containerunits dé oplossing zijn in het huidige -en postcorona tijdperk.

Nu we allemaal ‘in ons kot’ moeten blijven, wordt van heel wat werknemers gevraagd om van thuis uit te werken, en dit zal in de toekomst ook meer en meer het geval zijn.