Terug
news
5 goede redenen om te kiezen voor een containerwoning

Belgen proeven steeds vaker van een lichter verteerbare woonvorm: de containerwoning. En dat wordt meer dan gesmaakt! Dus bye bye baksteen in de maag!

Belgen proeven steeds vaker van een lichter verteerbare woonvorm: de containerwoning. En dat wordt meer dan gesmaakt! Dus bye bye baksteen in de maag!

Of je nu kiest voor een volledige woning, een bijgebouw of extra ruimte aan je bestaand huis: een containerwoning is the way to go. En daar zijn verschillende redenen voor!

Vriendelijk voor de omgeving

Net als bij klassieke huizen moet een containerwoning aan de huidige bouwnormen voldoen. Containerwoningen zijn dan ook volledig EPB-conform. Dat wil zeggen dat de woning erg energiezuinig opgezet wordt en rekening houdt met alle opgelegde overheidsnormen. Extra lief voor het milieu: maak van je plat dak een groendak met verschillende leuke planten.

Luxueus en comfortabel

Neen, een containerwoning is geen rechthoekige aangeklede doos. Integendeel: de woning wordt van elk hedendaags comfort voorzien. Zonwerend glas, airco, een warmtepomp, zonnepanelen, een ventilatiesysteem: kortom, het wordt er nooit te warm, nooit te koud, nooit te vochtig of nooit te droog. Je leeft in comfortabele luxe en vooral in de meest optimale omstandigheden.

Snel en eenvoudig

Een containerwoning staat er in een mum van tijd maar ook omgekeerd: je kunt de woning heel makkelijk terug demonteren om ergens anders terug op te bouwen. Fantastisch toch?

Welke wachttijden?

Een van de meest frustrerende zaken in de bouwsector zijn de ellenlange wachttijden. Gelukkig heb je dit probleem bij een containerwoning niet. En doordat de containers zelf binnen onder perfecte condities worden gemaakt, is er van slechte weersomstandigheden nooit sprake. Handig!

Prima voor de portemonnee

Een huis kopen of traditioneel bouwen betekent voor veel mensen gebukt gaan onder een jarenlange hoge lening. Het kan ook anders! Containers zijn stukken betaalbaarder. Durf dus zeker eens na te denken over wat zo’n voordeligere woning voor jou kan betekenen. Meer reizen, minder werken? Klinkt als muziek in de oren!

Elk zijn stijl

Een containerwoning inrichten doe je net als bij een klassiek huis volledig naar je eigen smaak en ook hier gelden de normale vergunningsvoorwaarden. Hoe groot, breed of hoog je je woning wilt, bekijk je het best even samen met een Add Home-professional. Wat dacht je van een houten vloer met een open leefkeuken en een groot schuifraam dat uitkijkt op de tuin? Het kan allemaal!

Meer informatie? Voor je zoektocht naar de ideale containerwoning kun je terecht bij Addhome group

Ook interessant

Bouwen aan de toekomst doe je met duurzame containerwoningen

Michiel Desplenter werkt als R&D Developer bij Addhome en buigt zich bij alles wat hij doet over de duurzaamheid van containerwoningen.

Even in zijn eigen woorden?

“Ik zoek naar nieuwe en betere, snellere, goedkopere, mooiere én tegelijk duurzamere methodes om onze wooncontainers te produceren.”

We laten hem graag verder praten.

Thermografisch onderzoek woning legt weinig koudebruggen bloot

Addhome is producent van containerwoningen. Omdat we in België pionier zijn op dit gebied doen we veel eigen onderzoek naar ons product. We beschikken zelfs over een R&D-afdeling die zich zoals de naam zegt buigt over Onderzoek en Ontwikkeling. Onlangs gaven we het bedrijf Teptec de opdracht voor een thermografisch onderzoek, meer bepaald een van onze containerwoningen in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

Kort: wat is thermografie?

Thermografie is een techniek die de oppervlaktetemperatuur van een gebouw in beelden weergeeft. Warmte en koude tonen zich via kleurgradaties en zo kan je makkelijk nagaan of er sprake is van gebrekkige isolatie. Een onderzoek thermografie woning wordt vaak een isolatie onderzoek genoemd.

De resultaten van ons thermografisch onderzoek delen we hieronder graag met jou.

Terugblik 2022, een uitdagend groei-jaar voor Addhome

Het jaar loopt ten einde. Hoog tijd dus voor een terugblik 2022.

Onze hoofdboodschap zetten we meteen in de eerste alinea, zo nemen ook de snelle lezers die mee. Hier komt hij aan: “2022 was een moeilijk maar belangrijk jaar voor Addhome, een echt transitiejaar in ons groeiproces.” We worden inderdaad steeds groter, en net daarom blijft onze zoektocht naar goede werknemers enorm belangrijk.

Meer uitleg? Rep je naar de volgende tekstblokken.